Casa a XII-a



Casa a XII-a : Puterea ascunsa din harta natala


(cateva idei din cartea The twelfth House, The Hidden Power in the Horoscope by Karen Hamaker Zondag prezentate in cadrul Cercului de astrologie Phoenix, Bucuresti, 20.09.2016)

 
 
  In hartile natale ale copiilor se regasesc informatii despre evenimente din viata parintilor pe care acestia si-ar fi dorit sa le traiasca dar nu au putut din diverse motive. 
  In general cand vorbim despre planetele din Casa a XII-a sau in aspect cu guvernatorul casei a XII regasim :

  • dificultati in a exprima ce reprezinta acestea
  • sentimente de frica sau de vinovatie pe care le traieste un nativ
  • putin control asupra lucrurilor pe care le simbolizeaza acestea
  • mecanisme de aparare pe care un nativ este tentat sa le construiasca impotriva a ceea ce reprezinta planeta sau initiaza actiuni evazive impotriva a ceea ce reprezinta planeta
   Guvernatorul casei XII neaspectat indica faptul ca nativul poate trai sentimentul de insecuritate in copilarie fie datorita separarii parintilor fie datorita unor greutati in familie sau a unor dificultati intampinate de unul dintre parinti (printre care si indisponibilitate sentimentala; autoarea da exemplul unei mame care isi hranea bebelusul la san, oferindu-i timpul fizic si atentia ei insa ulterior s-a dovedit ca laptele sau matern avea nutrienti insuficienti dezvoltarii armonioase a copilului).

   Pluto in Casa a XII-a: unul dintre parintii copilului a trecut printr-o experienta de tip plutonian; au fost dificultati financiare in familie sau unul dintre bunicii avea o personalitate dominanta ceea ce a condus la tensiune intre parinti, in apropierea nasterii copilului ; Se pare ca tema vietii si mortii este mereu legata de Pluto (ex. din actvitatea proprie de consultanta: nativ nascut in februarie 1986 cu Pluto in C XII, bunicul sau matern a fost inmormantat cu doi ani mai devreme in aceeasi zi din februarie 1984).

   Venus conjunct guvernator C XII : autoarei i-a placut sa cante si sa asculte muzica insa la un moment dat s-a oprit deoarece nu i se parea o pierdere prea mare daca nu mai acorda atentie acestui lucru; fiica ei s-a nascut cu guvernator de Casa XII conjunct cu Venus, are o ureche muzicala exceptionala, ii place sa cante si sa danseze si a convins-o pe mama ei sa cante la pian, readucand-o astfel intr-o lume despre care credea ca nu mai are nevoie.

Soarele in Casa XII

   De obicei tatii copiilor joaca un rol minor in viata copiilor, fie intalnim decesul acestuia, divortul parintilor sau prezenta pasiva (e ocupat cu serviciul, hobby-urile sale sau alte activitati care-l tin departe de familie ; sau este in spital / sanatoriu in primii ani de viata ai copilului); sau mama poate juca un rol dominant, care eclipseaza tatal.
   Parintii se inteleg insa unul dintre ei poate avea la randul saa probleme cu parintii sai sau unul dintre parintii copilului poate trece printr-o criza de identitate in apropierea nasterii copilului.
   In general, se poate spune ceva din harta despre evenimentele din primii ani de viata ai copilului insa in general e imposibil sa spui ce anume.

Luna in Casa XII sau in aspect cu guvernator de casa XII

  Acest plasament este legat de cele mai multe ori de situatia mamei, care a fost in imposibilitatea de a oferi atentia sa copilului ori a fost instabila emotionala (in unele cazuri tatal a fost cel cu schimbari bruste de dispozitie) sau a avut probleme cu propria mama.
  • copii care nu au avut suficienta ingrijire materna in primele luni de nastere
  • copii nascuti prematur (au stat in incubator, au fost in situatii critice si le-a lipsit caldura materna )
  • copii care au stat in spital in primii ani de viata
   Mama a stat in spital o perioada de timp sau a fugit de acasa sau a suferit de depresie post natala severa. In situatiile pozitive (aspecte armonioase intre planete), mama are capacitati paranormale.

   La maturitate, copilul poate avea sentimentul ca nu are succes ( se vinde ieftin si nu beneficiaza de pretul adevarat al talentelor sale) sau complexul de inferioritate sau sentimentul ca viata nu merita traita.





Cum sa lucram cu planetele din casa a XII-a



   Majoritatea participantilor la un chestionar au mentionat ca le place sa sa faca utili, sa presteze activitati de voluntariat, sa traiasca experiente religioase, sa ajute persoanele defavorizate din lumea treia.

  • Saturn in Casa XII sau in aspect cu guvernator de Casa XII poate indica atractia catre materiale de tipul do it yourself (old crafts) sau alte materiale : lut, piatra, lemn, piele, interes catre fosile, schelete/ fundament si arhitectura; sfatul autoarei: sa luam o piesa de lemn sau o bucata de lut in mana si sa ne apucam incet de treaba fara ceva in minte; sa ne relaxam si sa ne urmam impulsul interior; dupa cateva incercari putem observa ca aceste activitati au un efect de calmare si ca ne relexeaza
   Persoanele cu planete Casa XII au capacitatea de a se conecta la un anumit nivel la mentalul colectiv; autoarea a intalnit cazuri in care unele persoane au dat tonul /trendul in anumite domenii pentru ca au ‘simtit’ ce cere piata intr-un mod inexplicabil in timp ce altele incercau pe cale logica sau analizand date sa intuiasca trendul intr-un domeniu.

   Este indicat sa urmam domeniul simbolizat de planeta in casa a XII-a pentru a ne simti impliniti; este foarte posibil ca de cele mai multa ori sa il urmam fara sa realizam in mod constient.


 
 
 


 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jupiter in Taur

Casa a XII-a si valentele sale (I)

Tranzitul lui Pluton la Luna- Once in a life time event